een beleving in duurzaamheid

Een vloer uit onze Stone Collection ziet er uit alsof er vele tientallen, zo niet honderden jaren op geleefd is. Ons geheim? Deze planken zijn  ‘stone washed’, net als spijkerbroeken. De vloerdelen worden behandeld in een ‘centrifuge’ met  stenen en water  zo krijgt de vloer zijn verweerde ‘looks’ . Dit maakt ons verouderprocédé absoluut uniek. Na de behandeling drogen we de vloerdelen en brengen ze desgewenst op kleur. De Stone Collection wijkt daarmee af van de programma’s die de meeste andere leveranciers aanbieden.


Hout, water en steen die de strijd met elkaar aangaan: het lijkt een gevecht van de elementen. Het geeft de planken nog iets extra duurzaams mee. Hout dat beleving uitstraalt. De Stone Collection bestaat uit zes unieke kleuren: puimsteen, blauwsteen, tufsteen, kalksteen, zandsteen en kiezelsteen. De planken zijn verkrijgbaar in twee maten: 12 x 185 mm en 16 x 220 mm. Ook in visgraatmotief. Alle delen zijn voorzien van veer en groef.


Deze multiplank heeft nauwelijks last van krimp of uitzetting en kan “zwevend” of vol verlijmd geïnstalleerd worden. Vol verlijmd (volgens de juiste voorwaarden) ook perfect op vloerverwarming te plaatsen. De uitstraling is dezelfde als die van een massieve plankenvloer.

Puimsteen vloerdelen
Puimsteen
Blauwsteen vloerdelen
Blauwsteen
Tuffsteen vloerdelen
Tuffsteen

Kalksteen vloerdelen
kalksteen
Zandsteen vloerdelen
Zandsteen
Kiezelsteen vloerdelen
Kiezelsteen